Şacalii aurii din Delta Dunării bagă spaima în localnici

346
Şacalii aurii din Delta Dunării bagă spaima în localnici - sacal-1670779235.jpg
Şacalii aurii din Delta Dunării a devenit o gravă problemă a localnicilor. Animalele de pradă atacă gospodăriile, în căutare de hrană, iar oamenii sunt neputincioşi. Pentru că în aria protejată nu pot fi vânaţi, ministrul Mediului a aprobat folosirea capcanelor pentru prinderea animalelor de pradă, potrivit RomâniaTV


Şacalii au devenit o ameninţare pentru localnicii din Delta Dunării. Animalele nu pot fi vânate, iar în ultimii ani s-au înmulţit necontrolat. Sunt câteva mii de exemplare, dar numărul lor nu se cunoaşte exact deoarece o statistică precisă nu s-a mai făcut din anul 2016.


Oamenii din zonă s-au obișnuit cu prezenţa şacalilor în apropierea gospodăriilor. Le dispar miei, iezi şi alte orătănii din curţi.


Pentru că în aria protejată şacalii aurii nu pot fi vânaţi, ministrul Mediului a aprobat folosirea capcanelor pentru prinderea lor. Timp de 60 de zile au fost ucise 280 de exemplare. Reprezentanții Rezervației Deltei Dunării speră să poată obține de la Ministerul Mediului o derogare și pentru anul viitor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3045 secunde