Salah Abdeslam, declarat "terorist internațional" de Statele Unite

423
Salah Abdeslam, declarat

Articole recomandate

Statele Unite l-au calificat marți pe Salah Abdeslam, suspectul-cheie în atentatele de la 13 noiembrie de la Paris, drept 'terorist internațional', ceea ce atrage sancțiuni împotriva acestuia, conform legislației americane, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Decizia, anunțată de Departamentul de Stat, va permite înghețarea eventualelor bunuri ale lui Salah Abdeslam sub jurisdicție americană, iar de acum înainte orice cetățean sau companie americană are interzis să mai facă afaceri cu el.

"Cetățeanul francez născut în Belgia Salah Abdeslam este un membru operațional al grupării Statul Islamic în Irak și Levant", a indicat Departamentul de Stat.

Trezoreria și Biroul care controlează averile străine au confirmat de asemenea că au adăugat numele lui Salah Abdeslam pe listele lor de cetățeni străini supuși sancțiunilor.

Francez din Belgia în vârstă de 26 de ani, acest tânăr radicalizat, care a crescut în cartierul bruxellez Molenbeek, pare să fie în centrul rețelei grupării jihadiste Statul Islamic (SI) care a comis atentatele din noiembrie de la Paris (130 de morți și sute de răniți) și, la 22 martie, pe cele de la Bruxelles, unde 32 de persoane au murit.

El a fost arestat la 18 martie la Bruxelles și ar urma să fie extrădat în Franța. Este suspectat a fi ultimul membru în viață al comandoului jihadist care a comis atentatele de la Paris de la 13 noiembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3411 secunde