Salariu minim în Germania se majorează! Iată cât se va câștiga pe oră

661
Salariu minim în Germania se majorează! Iată cât se va câștiga pe oră - 1-1593536383.jpg

Articole recomandate

Salariul minim în Germania trebuie majorat gradual, la 10,45 euro (11,76 dolari) pe oră până la mijlocul anului 2022, se arată în raportul publicat marți de comisia însărcinată să evalueze această problemă, informează Agerpres.


Votul în comisie privind necesitatea majorării salariului minim a fost unanim. Din comisie fac parte reprezentanți ai sindicatelor, industriei și academicieni. Guvernul de la Berlin urmează să includă în legislație recomandările comisiei.


Coaliția guvernamentală condusă de Angela Merkel a votat în 2014 o lege, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015, privind introducerea salariului minim de 8,50 euro pe oră și de care urmau să beneficieze 15% din angajații din Germania, care până atunci primeau un salariu mai mic.


În 2017, salariul minim pe economie în Germania a fost majorat până la 8,84 euro pe oră, iar în luna ianuarie 2019 a fost majorat din nou, la 9,19 euro pe oră. În prezent, salariul minim în cea mai mare economie europeană se situează la 9,35 euro pe oră.


Conform recomandărilor comisiei, salariul minim ar urma să crească în patru etape: la 9,50 euro pe oră de la 1 ianuarie 2021; la 9,60 euro pe oră de la 1 iulie 2021; la 9,82 euro pe oră de la 1 ianuarie 2022; și în final la 10,45 euro pe oră de la 1 iulie 2022.


Conform unui studiu publicat recent, introducerea salariului minim în Germania a condus la creșterea productivității muncii în această țară, stimulându-i pe salariați să schimbe compania.


După introducerea unui salariu minim, anumiți angajați cu salarii scăzute au migrat spre companii mai mari care ofereau locuri de muncă în regim full time și mai bine calificate, precum și o recompensă salarială mai mare pentru aceeași muncă, au observat cercetătorii de la University College London (UCL) și Institutul german pentru piața muncii (IAB).


În regiunile unde salariul mediu era mai modest, iar introducerea unui salariu minim a complicat situația, s-a constatat o scădere a numărului de mici companii cu cel puțin trei angajați în beneficiul marilor companii, ceea ce a îmbunătățit mixul companiilor în aceste regiuni, arată autorii studiului.


Datele publicate luna aceasta de Oficiului Federal de Statistică (Destatis) arată că salariile reale în Germania au urcat cu 0,4% în primul trimestru din 2020, cel mai slab ritm de creștere din ultimii aproape șase ani, pe fondul impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19) asupra celei mai mari economii europene.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6193 secunde