Salt spectaculos! Pe ce loc se află România în Indexul de performanță împotriva schimbărilor climatice

110
Salt spectaculos! Pe ce loc se află România în Indexul de performanță împotriva schimbărilor climatice - 4246462orig-1449663324.jpg

Articole recomandate

România a avansat șapte poziții și se clasează pe locul 18 în Indexul de Performanță în Schimbări Climatice (CCPI) 2016, lansat marți de Germanwatch și Rețeaua de Acțiune pentru Climă – Europa (CAN Europe) în cadrul Conferinței Părților la Convenția-cadru a ONU asupra schimbărilor climatice (COP 21) de la Paris.

Chiar dacă țara noastră se plasează în clasament pe o poziție mai bună decât în anii trecuți, acest lucru se datorează regresului înregistrat de alte țări și a unor statistici oficiale ce nu iau în calcul economia subterană. Cu toate acestea, unul dintre indicatorii la care România se prezintă foarte bine este cel al emisiilor provenite din defrișări.

Indexul de performanță împotriva schimbărilor climatice este un instrument creat pentru a crește transparența în privința politicilor climatice internaționale. Pe baza unor criterii standardizate, indicele evaluează și compară performanța de protecție a climei din 58 de țări, care sunt împreună responsabile pentru mai mult de 90% din emisiile globale de CO2 legate de energie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7385 secunde