Salvat de un vas de pescuit japonez, după 58 de zile pe mare

245
Salvat de un vas de pescuit japonez,  după 58 de zile pe mare - salvatdupa58dezile-1490881062.jpg

Articole recomandate

Un tânăr pescar filipinez care a supraviețuit 58 de zile pe mare după ce a rămas fără apă și mâncare a ajuns, miercuri, la Manila, cei apropiați crezând în acest timp că a murit, relatează Le Figaro. 


Rolando Omongos, în vârstă de 21 de ani, a povestit aventura sa când s-a întors la Manila, la trei săptămâni după ce a fost salvat de un vas de pescuit japonez. El fusese dus de apă până la est de Papua Noua Guinee. 


"Am plâns fără oprire când am fost în sfârșit salvat. Eram prea slăbit pentru a sta în picioare: ei (n.r. - salvatorii) au fost nevoiți să mă ducă în brațe", a spus tânărul. 


El a povestit că a supraviețuit bând apă de ploaie și mâncând mușchiul care a crescut pe barca sa de 2,5 metri lungime. S-a protejat de soare sărind deseori în apă. 


Unchiul său, Reniel Omongos, în vârstă de 31 de ani, care se afla pe o altă ambarcațiune, a murit după o lună. Rolando a luat trupul unchiului său în propria barcă, dar a spus că după câteva zile acesta început să miroasă urât și l-a aruncat în apă.


El a spus că s-a rugat atunci: "Doamne, te rog, ai grijă de unchiul meu. Eu trebuie să rămân în viață pentru ca cineva să poată duce vestea familiei mele".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3615 secunde