Șampon retras de pe rafturi pentru că avea substanțe cancerigene. Pericol pentru populație

1392
Șampon retras de pe rafturi pentru că avea substanțe cancerigene. Pericol pentru populație - sampon-1668344122.jpg

Articole de la același autor

Mai multe produse populare de şampon uscat au fost retrase de pe piaţă din cauza "nivelurilor potenţial ridicate" de benzen, o substanţă chimică cunoscută ca fiind cancerigenă la om. Benzenul este o substanţă chimică care poate creşte riscul apariţiei unor tipuri de cancer în urma unei expuneri pe termen lung, potrivit Realitatea



Unilever United States a anunţat rechemarea a 19 tipuri de şampon uscat produse înainte de octombrie 2021, potrivit unui comunicat publicat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente. Printre acestea se numără şampoane uscate de la mărcile Dove, Suave şi TRESemmé.

„Unilever a colaborat cu furnizorii săi de produse pentru a rezolva această problemă", a declarat compania, adăugând că retailerii din SUA au fost notificaţi să retragă de pe rafturile lor cele 19 produse.

Cu toate acestea, Unilever a precizat că o evaluare independentă a pericolelor pentru sănătate a constatat că expunerea zilnică la benzenul din produsele sale de şampon uscat retrase de pe piaţă "nu ar fi de aşteptat să provoace consecinţe negative asupra sănătăţii.


Potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, benzenul este o substanţă chimică care poate apărea în mod natural în mediul înconjurător, cum ar fi în ţiţei sau în benzină, şi poate fi folosit la fabricarea materialelor plastice, a lubrifianţilor, a coloranţilor şi a detergenţilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4658 secunde