Sancțiuni mai drastice pentru șoferii care depășesc pe banda de urgență de pe autostradă

163
Sancțiuni mai drastice pentru șoferii care depășesc pe banda de urgență de pe autostradă - cod-1660579341.webp
Codul Rutier 2022. După weekendul prelungit de Sfânta Maria, oamenii se întorc acasă, iar asta se vede bine înţeles, în trafic, mai ales pe Autostrada Soarelui. Unii dintre șoferi au fost atât de nerăbdători încât au depășit pe banda de urgență. Ghinionul a făcut ca polițiștii de la Rutieră să îi observe și să îi oprească,potrivit Antena3.ro

Codul Rutier 2022. Mai mulți șoferi au rămas astăzi fără permisul de conducere, după ce au depășit pe banda de urgență a Autostrăzii A2.

Noul Cod Rutier a intrat în vigoare în luna februarie a acestui an și cuprinde sancțiuni pentru șoferii agresivi și pedepse mai aspre pentru manevre periculoase pe autostradă.


Suspendarea permisului de circulație pentru 4 luni se aplică pentru următoarele abateri :

-circulația sau întoarcerea pe contrasens pe autostradă

-depășirea limitei de viteză cu peste 70 km/h

-nerespectarea regulilor de circulație la trecerea la nivel cu linia de cale ferată

Anterior, pentru depășirea vitezei cu peste 50 km/h și nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu linia de tren se reținea permisul pentru 90 de zile, cu posibilitatea de a reduce perioada de suspendare la doar 30 de zile după un test cu 15 întrebări pentru verificarea regulilor de circulație. Totodată, circulația pe contrasens era sancționată cu reținerea permisului pentru 60 de zile.


Pagina a fost generata in 0.674 secunde