Sate şi terenuri agricole inundate în urma unui taifun care a lovit nordul Filipinelor

159
Sate şi terenuri agricole inundate în urma unui taifun care a lovit nordul Filipinelor - taifunfilipine-1666012288.jpg

Articole recomandate

O furtună tropicală care s-a abătut duminică dimineaţă asupra nordului Filipinelor a crescut în intensitate şi s-a transformat într-un taifun, provocând ploi moderate şi torenţiale ce au inundat sate şi terenuri agricole, a anunţat biroul meteorologic din această ţară, potrivit Reuters.

Circa o mie de persoane au fost evacuate ca măsură de precauţie în zone mai sigure, potrivit agenţiei pentru monitorizarea dezastrelor.

Într-o înregistrare video distribuită de un rezident din oraşul Claveria din provincia Cagayan, situată la circa 600 de kilometri nord de capitala Manila, se văd inundaţii masive şi o locuinţă parţial acoperită de ape, precum şi arbori legănaţi de vântul puternic.

Furtuna Nesat, care a provocat intensificări ale vântului de până la 120 de kilometri pe oră, ar putea creşte în intensitate în timp ce se deplasează către Marea Chinei de Sud, a precizat biroul de meteorologie din Filipine.

Preşedintele filipinez Ferdinand Marcos Jr. a anunţat pe Twitter că asistenţa guvernamentală urmează să sosească în curând în comunităţile afectate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5062 secunde