Scade vârsta minimă de obținere a permiselor de conducere. Ce categorii sunt vizate

531
2
Scade vârsta minimă de obținere a permiselor de conducere. Ce categorii sunt vizate - permis-1672675251.jpg

Articole de la același autor

Noul an aduce noi schimbări asupra Codului Rutier. Se va modifica vârsta minimă obligatorie pentru obținerea permisului auto pentru categoriile C, CE, D și DE. Legea care prevede acest lucru a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis, chiar în ultima zi a anului trecut, potrivit Realitatea


În luna decembrie a acestui an, parlamentarii români au votat un proiect de lege, depus de către Partidul Național Liberal (PNL), prin care se va modifica Codul Rutier, schimbarea vizând vârsta minimă obligatorie pentru obținerea permiselor auto pentru categoriile C, CE, D și DE.

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului României, a anunțat recent că a fost votat în Parlamentul de la București un proiect de lege prin care se cere scăderea vârstei minime de obținere a permiselor auto pentru categoriile C, CE de la 21 de ani la 18 ani și pentru categoriile D, DE de la 24 de ani la 21 de ani.

Noile modificări oferă cadrul legal necesar reducerii vârstei minime de obţinere a unui permis de conducere pentru categoria C, CE, de la 21 de ani la 18 ani, respectiv de la 24 ani la 21 ani pentru categoriile D, DE, titularilor unui permis de conducere categoria B cu condiţia obţinerii unui (CCP)”.

Potrivit spuselor sale, propunerea legislativă a venit ca un ajutor pentru industria Transporturilor Rutiere din țara noastră, care traversează de ani de zile o criză a conducătorilor auto profesionişti.


Comentează știrea

Numai ei și pentru ei
2 ianuarie 2023
Erorile neamului "trestept"

Sa se dea carnete începând cu cresa, căminul și gradinita! Astfel va creste "deficienta" profesionala (vezi "triminuuarea" numărului de accidende rutiere!!!!)!!!

braniste george
5 ianuarie 2023
cond auto

afara varsta minima e 16 ani ,dar invata regulile de circulatie din bancile scolilor

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5192 secunde