Scandal de pedofilie! Papa Francisc a acceptat demisia episcopului brazilian

142
Scandal de pedofilie! Papa Francisc a acceptat demisia episcopului brazilian - papafranciscscandalpedofilie-1467894060.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc a acceptat demisia episcopului brazilian acuzat că a trecut cu vederea un scandal de pedofilie în care a fost implicat un preot din eparhia sa.

Un purtător de cuvânt al Vaticanului a declarat că Papa Francisc a acceptat demisia episcopului Aldo Pagotto (66 de ani). Acesta ar fi trebuit să rămână în funcție până la 75 de ani, însă retragerea sa vine pe fondul unei situații deosebit de grave.

Episcopul a fost acuzat că a permis candidaților să participe la seminariile din eparhia sa, deși aceștia fuseseră excluși din alte părți, fiind suspectați de fapte de abuz împotriva minorilor.

Într-o scrisoare adresată enoriașilor, Aldo Pagotto a spus că el crede în a doua șansă și recunoaște că nu este lipsit de greșeală: "Am primit cu brațele deschise preoți în dioceza mea cu intenția de a le oferi o a doua șansă. Mulți dintre ei au fost suspectați de crime serioase. Recunosc că am greșit, fiind prea milostiv".

Biserica Catolică a fost zguduită de numeroase scandaluri sexuale în care mulți preoți au fost acuzați de abuzuri împotriva copiilor și au fost transferați dintr-o eparhie în alta în loc să fie reclamați autorităților. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8459 secunde