Scandal în Cipru: Un român acuzat de viol a fost grațiat din greșeală de președinte și a părăsit țara

129
Scandal în Cipru: Un român acuzat de viol a fost grațiat din greșeală de președinte și a părăsit țara - cipru03-1416140202.jpg

Articole recomandate

Un deținut român din Republica Cipru a fost grațiat în mod eronat de către președintele cipriot, Nicos Anastasiades, fiind trimis din greșeală în România, deși era cercetat în alt dosar, cazul generând polemici la Nicosia, relatează publicația Cyprus Mail, în ediția online. Un deținut român condamnat pentru furt a fost eliberat din Închisoarea Centrală din Republica Cipru după ce a fost grațiat în august de președintele Nicos Anastasiades.

Românul urma să rămână în detenție până în anul 2015, dar, din cauza supraaglomerării din penitenciarele cipriote, deținuții condamnați pentru furturi sau trafic de droguri sunt grațiați când se apropie de ispășirea pedepselor. În acest context, numele deținutului român a fost introdus pe o listă trimisă spre grațiere președintelui, iar bărbatul a fost eliberat și deportat în România în august.

Însă românul era cercetat în alt dosar, privind implicarea într-un viol în grup. Autoritățile cunoșteau acest lucru, dar se pare că anchetatorii ciprioți au omis să înștiințeze la timp Administrația penitenciarelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1449 secunde