Scandal în Ungaria: Informații despre cetățeni maghiari, inclusiv din România, la Serviciile rusești

201
Scandal în Ungaria: Informații despre cetățeni maghiari, inclusiv din România, la Serviciile rusești - ungariaserviciirusia55219300-1492152535.jpg

Articole recomandate

Guvernul de la Budapesta ar fi încheiat cu Federația Rusă un acord referitor la un schimb de informații clasificate, scrie flux24.ro.




Mai multe publicații din Ungaria au semnalat că în chestionarele electronice prin care guvernul Ungariei dorește să consulte cetățenii maghiari, inclusiv pe cei cu domiciliul în România, în legătură cu activitatea societăților civile, ar exista un cod, care dirijează informațiile - inclusiv datele personale ale respondenților - către servere rusești, conform aceleiași publicații.

Despre prezența serviciilor secrete ruse în Ungaria și influența lor se vorbește de mult în presa maghiară. Este cunoscut faptul că, acum doi ani, Oficiul pentru Protecția Constituției din Ungaria a inițiat trimiterea în judecată a europarlamentarului Kovács Béla, membru al partidului de extremă dreapta Jobbik, cu acuzația că ar fi transmis informații clasificate serviciilor secrete rusești. La cererea procuraturii, Parlamentul European i-a ridicat imunitatea lui Kovács Béla (care în anumite publicații apare sub numele de K G Béla), dar procesul încă nu s-a încheiat.

Directorul Institutului de Cercetare și Consultanță Political Capital din Ungaria, Juhász Attila a declarat pentru cotidianul Népszava că în curând vor publica un studiu mai amplu, care cercetează legătura dintre mișcările extremiste din Ungaria și serviciile secrete rusești. Potrivit lui Juhász, organizații ca Betyársereg (Armata de panduri) sau Mișcarea de Tineret Cele 64 Comitate (cunoscută și în România în legătură cu tentativa de atentat din 1 decembrie 2015 la Sfântu Gheorghe), pot fi categorisite ca fiind sub influența de interes a Moscovei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.859 secunde