SCANDAL SEXUAL LA VATICAN / Cardinal, inculpat pentru pedofilie

166
SCANDAL SEXUAL LA VATICAN /  Cardinal, inculpat pentru pedofilie - 636342790579452789afpafpq180d-1498731774.jpg

Articole recomandate

Trezorierul Vaticanului, cardinalul australian George Pell, care deține și cel mai înalt grad de prelat, a fost inculpat pentru multiple abuzuri sexuale asupra unor copii în Australia, a anunțat poliția locală.


George Pell, prelatul catolic cu cel mai înalt rang în Australia, a fost interogat la Roma de poliția australiană în octombrie, din cauza unor acuzații de pedofilie pe care le respinge, potrivit Romania TV.


Trezorierul Vaticanului respinge însă ''cu vigurozitate'' acuzațiile de pedofilie care i-au fost aduse și se va întoarce în Australia pentru a se apăra, a anunțat arhidieceza de Sydney (Australia). 


"Poliția (din statul) Victoria l-a inculpat pe George Pell pentru infracțiuni vechi de agresiune sexuală", a declarat pentru presă comisarul adjunct Shane Patton, care a precizat că există numeroase plângeri cu privire la aceste acuzații.


Potrivit lui Patton, prelatul în vârstă de 75 de ani a fost inculpat și citat în fața justiției. El urmează să se prezinte pe 18 iulie la un tribunal, în primă instanță, la Melbourne, în sud-estul Australiei, pentru a fi audiat.


Poliția nu a vrut să răspundă vreunei întrebări, subliniind asupra necesității de a apăra integritatea procedurii judiciare.


Acuzațiile formulate împotriva cardinalului Pell au apărut după o lungă anchetă cu privire la răspunsul instituțiilor în Australia față de abuzuri sexuale comise asupra unor copii, solicitată de Guvern în 2012.


Cardinalul Pell a fost audiat în trei rânduri în acest cadru și a recunoscut în Comisia de anchetă că a "eșuat" în gestionarea preoților pedofili în statul Victoria în anii '70.


El a fost făcut preot în 1966, la Roma, după care a revenit în Australia în 1971, unde a urcat treptele ierarhiei catolice. El a fost ales în 2014 de către Papa Francisc să asigure mai multă transparență finanțelor Vaticanului.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.693 secunde