Scandalul medicamentelor oncologice. Pe cine dă vina ministrul Alexandru Rafila

243
1
Scandalul medicamentelor oncologice. Pe cine dă vina ministrul Alexandru Rafila - rafila-1673453248.jpg
Ministrul Sănătății spune că două din cele trei medicamente oncologice sunt disponibile în depozitele de la Ministeruyl Sănătății și consideră că managerii de spitale sunt principalii vinovați pentru lipsa medicației de la pacienți, potrivit Realitatea


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri despre lipsa unor medicamente oncologice, că din cele trei medicamente, două există în depozite în cantităţi mari. ”Nu putem noi, ca şi Minister al Sănătăţii, să înlocuim managerii spitalelor care nu au comandat aceste medicamente”, a mai spus ministrul.

Întrebat despre lipsa unor medicamente pentru pacienţii oncologici, ministrul a spus că a primit şi el un mesaj de la un domn care este preşedintele unei asociaţii a pacienţilor, despre trei medicamente care nu se găsesc.


”Am verificat împreună cu domnul secretar de stat Andrei Baciu, care coordonează activitatea grupului care gestionează situaţiile în care pot exista lipsuri de medicamente şi noi avem întâlniri cu asociaţiile de pacienţi. (..) Din cele trei medicamente, am verificat, două există în depozite în cantităţi mari. Sigur, nu putem noi, ca şi Minister al Sănătăţii, să înlocuim managerii spitalelor, care nu au comandat aceste medicamente”, a spus ministrul. Alexandru Rafila a precizat că există o singură problemă la un produs mai vechi din punct de vedere al utilizării în terapia oncologică, la care au o problemă.

”Noi am emis autorizaţie de nevoi speciale încă de acum câteva luni. Fiind un produs vechi şi poate neinteresant din punct de vedere economic nu s-a prezentat nimeni. Încercăm să găsim o soluţie pentru aceste produse pentru că noile terapii oncologice se adaptează progresului şi aşteptăm acum de la Comisia de oncologie o soluţie pentru acel medicament. Despre restul, am verificat, două din ele există în cantităţi suficiente, cred că este vorba despre Avastin şi Cisplatin, există şi în depozite există şi în farmacii cu circuit deschis, aşa că managerii spitalelor sau cei care răspund de secţiile de oncologie ar trebui să se aprovizioneze cu aceste medicamente", a mai spus Rafila.


Comentează știrea

Therese Poulain
12 ianuarie
Oferta de împrumut

Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Vă punem la dispoziție oferte pentru toate nevoile dvs. de finanțare cu un împrumut personal și investim în proiectele dvs. majore. și investiți în proiectele dumneavoastră majore. Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele. Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto. Vă ajutăm să vă finanțați proiectele, cum ar fi construcția casei, a biroului, a afacerii sau a unui proiect care necesită finanțare externă. Persoanele aflate în nevoie ne pot contacta pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumiți : Email: poulaintherese4@gmail.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5621 secunde