Sclavie în Africa. Imigranți vânduți în piețe! Cei care nu sunt cumpărați sau pentru care nu se primește recompensă sunt UCIȘI

358
1
Sclavie în Africa. Imigranți vânduți în piețe! Cei care nu sunt cumpărați sau pentru care nu se primește recompensă sunt UCIȘI - sclavie-1492001321.jpg

Articole recomandate

Persoane vulnerabile, în special migranți din vestul Africii, care nu au bani și nici documente de identitate, au ajuns să fie vândute în "piețe publice de sclavi", în Libia. Povestea acestor refugiați care încearcă să ajungă în Europa este impresionantă. Punctul de plecare spre Europa pentru refugia-ții din Africa sub-Sahariană este Libia.


Supraviețuitorii unei asemenea aventuri au povestit IOM (Organizația Internațională pentru Migrație) despre cum s-au organizat piețe speciale, în Libia, în care migrații africani care ajung în Libia sunt vânduți ca sclavi în piețe publice de pe teritoriul libian. Ei au mai povestit despre închisorile private care există în această țară, în care ajung unii dintre migranți.


Un supraviețuitor din Senegal a povestit cum a fost adus de acolo, de către traficanții de migranți, cu autobuzul, într-un oraș din orașul libian Sabha, urmând să riște să se îmbarce pe o ambarcațiune precară spre Europa. Pentru că nu a avut bani de călătorie, traficanții l-au scos la vânzare, ca sclav, împreună cu alții aflați în aceeași situație.


A fost dus la o închisoare și pus să facă munci grele fără să fie plătit, în timp ce traficanții îi ceruseră mai înainte aproximativ echivalentul a 500 de dolari americani, bani pe care el nu îi avea.


Livia Manante, ofițer în cadrul OIM din Italia, a povestit ce se întâmplă cu acei oameni amărâți, care vin să își caute o viață mai liniștită în Occident.


Cea mai cruntă situație este atunci când sclavii nu sunt răscumpărați. În acest caz, ei sunt omorâți sau mor pur și simplu de foame și de sete sau în urma unor epidemii ucigașe.


"Când numărul migranților este în scădere, fie din cauza morții captivilor sau datorită unei răscumpărări, traficanții merg la piață și cumpără alți sclavi. Prețul pentru un migrant variază între 200 și 500 de dolari americani", a mai spus Manante. 


Ea a mai precizat că de la începutul anului au fost descoperite aproximativ 170 de cadavre de migranți pe coastele Mediteranei, în timp ce Paza de Coastă libiană a salvat mii de migranți.


Comentează știrea

eugen
13 aprilie 2017
LIBIA

LIBIA s-a trnspormat cu ajutorul WESTULUI democratic dintr-o dictatura prospera intr-o democratie anarhico-feudala falita, vai de capu vostru dobitocilor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3795 secunde