Şcoli închise în Sri Lanka din cauza aerului poluat adus de o furtună ciclonică din India

65
Şcoli închise în Sri Lanka din cauza aerului poluat adus de o furtună ciclonică din India - scolisrilanka-1670592410.jpg

Articole de la același autor

Şcolile au fost închise în Sri Lanka, vineri, ca urmare a nivelurilor ridicate de poluare atmosferică în contextul trecerii prin apropierea ţării a unei furtuni ciclonice, însoţită de vânturi puternice şi ploi, care se îndreaptă, potrivit prognozelor, spre India, unde va atinge coasta de sud-sâmbătă, transmite Reuters.


Autorităţile au desfăşurat aproximativ 400 de forţe de intervenţie în caz de dezastru în statul indian Tamil Nadu, îndemnând populaţia să se aprovizioneze cu produse esenţiale şi să fie pregătită să se mute în adăposturi odată cu apropierea ciclonului Mandous.


Cerul s-a înnorat şi au căzut ploi pe alocuri în capitala comercială Colombo din Sri Lanka şi alte oraşe, în timp ce ciclonul a adus în această ţară poluarea din India vecină. Autorităţile sanitare au recomandat ca persoanele vârstnice şi copiii să nu părăsească spaţiile interioare.


Departamentul de Meteorologie din India (IMD) a transmis că furtuna Mandous a slăbit din intensitate, fiind retrogradată de la categoria severă anterioară, însă a avertizat că valuri de aproximativ 0,5 metri este posibil să inunde zonele costiere joase din nordul Tamil Nadu şi regiunea vecină Puducherry odată ce ciclonul va atinge zona de uscat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6103 secunde