Scrisori secrete ale Papei Ioan Paul al II-lea dezvăluie o prietenie "intensă" cu o femeie

171
Scrisori secrete ale Papei Ioan Paul al II-lea dezvăluie o prietenie

Articole recomandate

Sute de scrisori și fotografii care spun povestea unei strânse relații între Papa Ioan Paul al II-lea cu o femeie măritată, care a durat mai mult de 30 de ani, au fost văzute de jurnaliștii BBC.

Scrisorile către femeia-filosof Anna-Teresa Tymieniecka din SUA, născută în Polonia, au fost ținute ani de zile departe de ochii publicului în Biblioteca Națională a Poloniei, scrie BBC.

Documentele dezvăluie o latură foarte rar văzută a fostului suveran pontif care a murit în 2005. Nu există nicio sugestie că Papa ar fi rupt juramântul de celibat.

Potrivit acestor scrisori, prietenia dintre cei doi a început în anul 1973, când Tymieniecka l-a contactat pe viitorul Papă, atunci cardinalul Karol Wojtyla, apoi Arhiepiscop de Cracovia, în legătură cu o carte de filozofie scrisă de el. Atunci, femeia în vârstă de 50 de ani a călătorit din SUA în Polonia pentru a discuta despre acest subiect.

La scurt timp după aceea, cei doi au început să corespondeze. La început, scrisorile cardinalului erau formale, pentru ca apoi prietenia lor să evolueze și să devină mai intimă, scrie Hotnews.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 15 Februarie 2016
Stire din Actual : Stare de alertă în Portugalia!
Pagina a fost generata in 1.9623 secunde