Sculptoriţa Veronica Ryan, câştigătoarea prestigiosului premiu Turner pentru artă contemporană

74
Sculptoriţa Veronica Ryan, câştigătoarea prestigiosului premiu Turner pentru artă contemporană - sculptorita-1670520985.jpg

Articole de la același autor

Sculptoriţa britanică Veronica Ryan a câştigat miercuri seară premiul Turner, prestigiosul premiu britanic pentru artă contemporană, pentru două lucrări care omagiază generaţia Windrush şi abordează pandemia de COVID-19, relatează AFP.

Prima lucrare onorează moştenirea şi contribuţia generaţiei Windrush, imigranţii sosiţi din Caraibe în Marea Britanie după cel de-al Doilea Război Mondial, între care şi artista în vârstă de 66 de ani, născută pe insula Montserrat.

Generaţia Windrush este asociată cu un scandal dezvăluit în 2018: deşi ar fi trebuit să fie consideraţi britanici, unii dintre aceşti migranţi au fost trataţi ca imigranţi ilegali şi au fost nevoiţi să-şi dovedească anual prezenţa în Marea Britanie, sub ameninţarea expulzării.

Cele trei sculpturi din bronz şi marmură realizate de Veronica Ryan, expuse în cartierul Hackney din Londra, reprezintă fructe tropicale cultivate în Caraibe.

Artista a fost premiată şi pentru lucrarea sa „Along a Spectrum”, care reuneşte piese din lut, bronz şi plase suspendate umplute cu seminţe sau fructe cu coajă lemnoasă, şi explorează percepţia, poveştile personale şi impactul psihologic ale pandemiei de COVID-19.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6433 secunde