Se agită degeaba! Londra exclude organizarea unui al doilea referendum

256
1
Se agită degeaba! Londra exclude organizarea unui al doilea referendum - seagitadegeaba-1467113084.jpg

Articole recomandate

Ministrul britanic al afacerilor europene, David Lidington, a exclus, într-un interviu apărut în cotidianul polonez Rzeczpospolita, organizarea unui al doilea referendum cu privire la apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană, susținând că "în democrație, trebuie să se respecte rezultatele consultărilor populare", relatează AFP.

Ideea unui nou referendum fusese avansată, luni, de liderul partidului polonez Lege și Justiție, Jaroslaw Kaczynski.

"Nu cred că ar fi corect să se repete referendumul. În democrație, trebuie să se respecte rezultatele alegerilor și să te supui acestora", a declarat David Lidington, care a participat, luni, în capitala Poloniei, la o reuniune a miniștrilor afacerilor externe din zece țări membre ale UE, organizată la inițiativa șefului diplomației poloneze.

David Lidington a subliniat că "participarea la referendum a fost foarte ridicată, peste 72% din alegători, adică mai mult decât la ultimele alegeri parlamentare".

Luni, liderul PiS, Jaroslaw Kaczynski, și-a exprimat dorința ca Marea Britanie să organizeze un nou referendum privind apartenența la UE.

Întrebat despre o eventuală ieșire a Scoției din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Lidington a declarat că dezmembrarea Regatului Unit ar fi o tragedie. "Ieșirea Scoției ar putea avea consecințe economice grave, iar aderarea sa rapidă la UE nu este o garanție", a menționat oficialul de la Londra. 

Comentează știrea

costica
30 iunie 2016
opinie

Metoda revolutionara prin care sa castigati bani! Acum, in premiera nationala, va oferim un sistem excelent si deschizator de drumuri, prin care dvs garantat veti castiga mai multi bani, cu o activitate extrem de simpla, acasa, la calculator, in timpul liber. Cereti urgent detalii la adresa de email:pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6317 secunde