Se caută voluntari care să se îmbolnăvească de Covid!

318
Se caută voluntari care să se îmbolnăvească de Covid! - beatingcovid19coronavirus-1643279853.jpg

Articole de la același autor

Primul studiu medical din lume autorizat să expună în mod deliberat participanții la infecția cu coronavirus caută voluntari, tineri sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care să se îmbolnăvească cu Covid-19, pentru a contribui la dezvoltarea unor vaccinuri mai bune, scrie Reuters, citată de observatornews.ro

Studiul Universității Oxford a fost lansat în aprilie anul trecut, la trei luni după ce Marea Britanie a devenit prima țară care a aprobat teste cu oameni, care implică infecția cu coronavirus.

Prima fază, încă în curs de desfășurare, a avut ca scop principal aflarea cantității de virus necesare pentru a declanșa îmbolnăvirea. A doua etapă se va concentra pe determinarea răspunsului imunitar necesar pentru a evita o infecție, au transmis, marți, reprezentanții universătății britanice.

Cercetătorii sunt aproape de a stabili cea mai slabă infecție posibilă, care asigură că aproximativ jumătate dintre persoanele expuse fac Covid-19 asimptomatic sau ușor. Ei intenționează apoi să expună voluntarii - toți infectați în mod natural sau vaccinați anterior - la acea doză pentru a determina ce niveluri de anticorpi sau de celule T imune sunt necesare pentru a preveni o infecție.

"Acesta este răspunsul imunitar pe care trebuie să-l inducem apoi cu un nou vaccin", a declarat Helen McShane, profesor de vaccinologie la Universitatea Oxford. Rezultatele studiului vor contribui la dezvoltarea viitoare a vaccinurilor mult mai rapid și mai eficient, se mai arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3937 secunde