Se dau 3.000 de lei de persoană! Este informația momentului în România. Cine poate primi banii

387
Se dau 3.000 de lei de persoană! Este informația momentului în România. Cine poate primi banii - banu-1665061294.jpg
Directorul de Comunicare din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mihai Drăgan, a informat recent că prima ediție a programului „Rabla local” va începe la jumătatea lunii octombrie. Astfel, cetățenii vor avea posibilitatea de a casa mașinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei.


Directorul de Comunicare din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor a participat joi, 6 octombrie, la conferinţa de deschidere a Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2022, de la Romexpo.

Mihai Drăgan a explicat în cadrul evenimentului că este vorba despre un program care se adresează cetăţenilor care doresc să caseze maşini, dar nu neapărat să şi achiziţioneze una nouă.

„Programul „Rabla local” îl lansăm, în premieră, la jumătatea lunii octombrie. Este un program care se adresează cetăţenilor care doresc să caseze maşini, dar nu neapărat să şi achiziţioneze una nouă. Sperăm să prefere transportul în comun, pentru că e o variantă foarte, foarte sănătoasă pentru mediu. Programul acesta vine în contextul în care România are obligaţia, prin PNRR, să caseze până în anul 2026 un număr de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani.

Acest program îl lansăm pentru prima dată anul acesta, cu un buget de 50 de milioane de lei. Vom avea o primă de casare de 3.000 de lei pentru cetăţenii care doresc să-şi caseze maşinile, iar 80% din buget va fi suportat de către minister, prin Fondul pentru Mediu, şi 20% de către autoritatea publică locală. Programul se va desfăşura prin autorităţile publice locale, aşa că cetăţenii doritori trebuie să meargă la primărie şi să depună acolo dosarele pentru înscrierea în program.Citește mai departe


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3066 secunde