Se dorește supra impozitarea persoanelor fără copii. Scandal în guvernul de la Berlin

240
Se dorește supra impozitarea persoanelor  fără copii. Scandal în guvernul de la Berlin - sedoreste-1542029237.jpg

Articole recomandate

Într-un interviu acordat cotidianului german Sudwest Presse, ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a făcut o declarație controversată spunând că persoanele fără copii ar trebui să plătească mai mult pentru schema de pensii. Acesta a apelat la o regândire fundamentală a sistemului de pensii, numind acest lucru o chestiune de corectitudine. Ministrul muncii al guvernului de la Berlin, Hubertus Heil, a respins această propunere, ca "o idee ciudată, menită să pedepsească persoanele fără copii, mai ales din cauza faptului că acest lucru nu se întâmplă datorită voinței acestora, ci are cauze independente de acestea".

Ministrul muncii, Hubertus Heil, pe de altă parte, a declarat că sprijinul acordat familiilor poate proveni din altă parte, ca de exemplu supraimpozitarea celor bogați. În prezent, persoanele fără copii cu vârste cuprinse între 23 și 64 ani plătesc deja cu 0,25% mai mult pentru asigurările de sănătate și programul de pensii decât persoanele asigurate care au copii. Spahn susține această supra impozitare și speră că suma colectată de către autorități ar putea fi mai mare.

"Părinții cresc viitori contribuabili și asigură sistemul pentru viitor", a scris ministrul. De asemenea, el a întrebat: "Cum putem să rămânem o societate umană, cum putem să ne menținem instituțiile sociale, dacă fiecare al treilea german are peste 60 de ani - și mai puțin de o cincime sunt sub vârsta de 20 de ani?" Îmbătrânirea populației germane și ieșirea la pensie a celor născuți după Al Doilea Război Mondial - așa numiții babyboomers (o persoană născută în anii care au urmat celui de-Al Doilea Război Mondial, când s-a înregistrat o creștere marcantă a ratei natalității) a dus la o povară tot mai mare asupra sistemului de sănătate și pentru sistemele de asigurări sociale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1208 secunde