Se schimbă viteza legală pe drumurile secundare. Măsura, adresată soferilor din Franța

260
Se schimbă viteza legală pe drumurile secundare. Măsura, adresată soferilor din Franța - decenuesteoideebunacondusullaovi-1529237833.jpg

Articole recomandate

Franța a scăzut limita de viteză de la 90 la 80 de kilometri pe oră pentru 400.000 de kilometri de drumuri secundare din țară. Măsura, luată în pofida a luni de contestare, a manifestațiilor motocicliștilor și automobiliștilor și a unor dezbateri politice, va intra în vigoare de la 1 iulie, informează France Presse.


Cu două săptămâni înainte de termenul limită, decretul de punere în aplicare a fost publicat duminică în Jurnalul Oficial.

Această limită de viteză se va aplica pe drumurile secundare cu dublu sens fără separator central, care reprezintă 40% din rețeaua rutieră din Franța.

Anunțată la 9 ianuarie ca parte a unui plan guvernamental vizând reducerea numărului de decese în urma accidentelor rutiere, măsura a stârnit de atunci proteste din partea asociațiilor de automobiliști și motocicliști, cărora li s-au alăturat parlamentari și chiar miniștri. Într-un studiu publicat în aprilie, 76% dintre francezi s-au declarat împotriva măsurii.

Conștient de vacarmul pe care îl va crea, prim-ministrul Edouard Philippe s-a declarat întotdeauna gata să-și asume instituirea acestei măsuri nepopulare, care va permite, potrivit lui, să salveze 300 până la 400 de vieți pe an.

"Reducerea numărului de morți și răniți pe drumurile franceze este o chestiune reală de politică publică", a repetat el la 18 mai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3478 secunde