Se scumpesc din nou țigările! Cât va ajunge să coste un pachet începând din ianuarie!

206
Se scumpesc din nou țigările! Cât va ajunge să coste un pachet începând din ianuarie! - tigara-1669645340.jpg
Noi scumpiri în România, dar și în toate țările membre UE. După valul de scumpiri ale alimentelor de bază, fumătorii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunat pentru țigări, potrivit RomâniaTV


Uniunea Europeană încearcă să reducă consumul de tutun în rândul cetățenilor UE. Din acest motiv, UE urmează să propună o taxă pentru vaping la nivelul blocului european, într-un efort de a reorganiza impozitarea industriei tutunului.


Modificările aduse legislației, au în vedere creșterea accizei minime a UE la țigări de la 1,80 EUR la 3,60 EUR per pachet de 20 de euro, ceea ce ar crește prețurile în țările din estul Europei, unde pachetele se pot vinde cu preţul de 3 euro.


Țigările electronice, care eliberează nicotină sub formă de vapori, vor fi taxate pentru prima dată la nivelul întregii Uniuni Europene.

Noul regim fiscal va alinia impozitarea noilor produse din tutun, cum ar fi vaping-ul și tutunul încălzit, la cea a țigărilor. Factorii de decizie politică din întreaga lume privesc din ce în ce mai puțin favorabil popularitatea acestor noi produse în rândul tinerilor.
Pagina a fost generata in 0.4488 secunde