Se topește Antarctica! Temperaturi cu peste 30 de grade mai mari decât valorile obișnuite

178
Se topește Antarctica! Temperaturi cu peste 30 de grade mai mari decât valorile obișnuite - antarctica-1647884070.jpg

Articole de la același autor

Încălzirea globală nu mai este o simplă temă de discuție de foarte multă vreme, aceasta devenind realitatea cruntă. Se topesc polii Pământului. În Antarctica au fost înregistrate temperaturi cu peste 30 de grade mai mari față de valorile normale. 


Evenimente de căldură extremă au loc la ambii poli ai Pământului simultan - în timp ce în unele zone din Antarctica au fost înregistrate valori de temperatură cu peste 40 de grade Celsius mai ridicate decât media, în unele regiuni din Arctica a fost cu peste 30 grade Celsius mai cald decât de obicei, relatează luni The Independent.

Potrivit Realitatea.net staţiile meteo din Antarctica au înregistrat temperaturi record vineri, în timp ce regiunea se apropie de toamnă. La staţia Concordia (3.234 metri) au fost -12,2 grade Celsius, mult mai cald decât valorile medii. Între timp, la staţia Vostok (3.489 metri) s-au înregistrat -17,7 grade Celsius, stabilindu-se un nou record. La baza Terra Nova din zona de coastă temperaturile au fost de 7 grade Celsius, cu mult peste pragul de îngheţ.

Reprezentanţii de la Centrul naţional de date despre zăpadă şi gheaţă din Boulder, Colorado, s-au arătat surprinşi, atenţia lor fiind îndreptată către zona arctică, unde a fost cu aproximativ 10 grade Celsius mai cald decât media, iar zonele din jurul Polului Nord se apropie de punctul de topire.

"Sunt anotimpuri opuse. Nu vezi nordul şi sudul topindu-se în acelaşi timp", a declarat Walt Meier, om de ştiinţă în cadrul centrului din Colorado, referindu-se la cei doi poli. "Este cu siguranţă un eveniment neobişnuit", a adăugat el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.571 secunde