Secretarul american al Apărării va fi audiat în Congresul SUA pentru că şi-a ascuns boala

69
Secretarul american al Apărării va fi audiat în Congresul SUA pentru că şi-a ascuns boala - secretar-sua-1709219164.jpg

Articole de la același autor

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, va trebui să explice vineri Congresului Statelor Unite motivele pentru care a ascuns faţă de preşedintele Joe Biden şi faţă de numărul doi de la Pentagon că a fost operat de cancer la prostată, transmite Reuters.

Austin şi-a cerut deja scuze, inclusiv faţă de Biden, pentru modul în care a gestionat problema.

La audierea sa în comisia pentru forţele armate a Camerei Reprezentanţilor, unde republicanii deţin majoritatea, el va fi nevoit pentru prima dată să răspundă direct la întrebări despre acest subiect.

Reuters apreciază că va fi una din cele mai dificile şi personale confruntări din cariera generalului în retragere.

Congresmanul republican Mike Rogers, preşedintele comisiei, urmează să declare în şedinţă, conform textului pregătit, că este complet inacceptabil să dureze trei zile până când preşedintele a fost informat că secretarul apărării este spitalizat şi nu controlează Pentagonul.

„În Ucraina şi Israel sunt dezlănţuite războaie, navele noastre sunt atacate în Marea Roşie şi bazele noastre se pregătesc împotriva atacurilor în Irak şi Siria. Însă comandantul suprem nu a ştiut că secretarul apărării este scos din luptă”.

Austin nu a făcut cunoscută starea sa de sănătate. El a ţinut secrete atât intervenţia chirurgicală din decembrie, cât şi internarea din ianuarie pentru complicaţii post-operatorii, în cursul căreia a ajuns la terapie intensivă.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5428 secunde