Secretarul de Stat al SUA, preocupat de decizia Israelului de a extinde coloniile

126
Secretarul de Stat al SUA, preocupat de decizia Israelului de a extinde coloniile - 1-1676367644.jpg

Articole recomandate

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că este profund preocupat de decizia Israelului de a legaliza nouă colonii în Cisiordania ocupată precum şi de un proiect pentru noi locuinţe în coloniile existente, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Suntem profund îngrijoraţi de decizia Israelului de a avansa construirea a până la 10.000 de locuinţe şi de a începe retroactiv procesul de legalizare a nouă colonii în Cisiordania, care anterior erau considerate ilegale conform legii israeliene”, a spus el Blinken.

Cabinetul de securitate al Israelului a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că va legaliza nouă colonii din Cisiordania ocupată, după o serie de atacuri în Ierusalimul de Est, dintre care unul s-a soldat cu trei morţi.

„Ca răspuns la atacurile teroriste mortale de la Ierusalim, cabinetul politic şi de securitate a decis în unanimitate să legalizeze nouă colonii din Iudeea-Samaria”, denumirea folosită de Israel pentru a desemna Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat din 1967 de Israel, a indicat un comunicat al biroului premierului Benjamin Netanyahu.

Peste 475.000 de israelieni locuiesc în coloniile din Cisiordania, unde trăiesc de asemenea 2,8 milioane de palestinieni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4904 secunde