Secretarul general al NATO cere Rusiei să nu se amestece în Belarus

107
Secretarul general al NATO cere Rusiei să nu se amestece în Belarus - 1-1598549581.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat joi un apel către Rusia de a nu "se amesteca" în Belarus, unde are loc o mișcare inedită de contestare după alegerile prezidențiale din 9 august, potrivit Digi24.


"Nimeni, nici Rusia, nu trebuie să se amestece acolo. Belarus este un stat suveran și independent", a transmis Jens Stoltenberg, într-un interviu pentru cotidianul german Bild, trasmite Agerpres.


"Este foarte clar: noi respectăm integritatea teritorială a Belarusului", a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, care a avut joi, la Berlin, o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel.


Aceste comentarii intervin după ce, la Moscova, președintele rus Vladimir Putin s-a declarat pregătit să desfășoare, în cadrul acordurilor de apărare și de securitate existente, forțe în apropierea țării vecine Belarus dacă mișcarea de contestare postelectorală de acolo ar urma să degenereze.


De asemenea, liderul de la Kremlin a spus că actuala criză din Belarus este "o problemă a societății și a poporului belaruse", adăugând că, din punctul său de vedere, Rusia se comportă "într-o manieră mult mai rezervată și neutră decât multe alte țări, atât europene cât și americană".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5204 secunde