Secretarul general al ONU a vizitat împrejurimile centralei nucleare de la Fukushima

928
Secretarul general al ONU a vizitat împrejurimile centralei nucleare de la Fukushima - secretargeneralonu-1312818679.jpg
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a exprimat ieri solidaritatea Națiunilor Unite cu Japonia, lovită în martie de un seism, un tsunami și o catastrofă nucleară, relatează Agerpres.

"Am venit aici pentru a-mi exprima solidaritatea, pentru a exprima solidaritatea Națiunilor Unite cu autoritățile din Fukushima, și îndeosebi cu persoanele afectate. Accidentul de la centrala nucleară Fukushima Daiichi ne-a învățat lecții importante. Trebuie să reflectăm cu atenție la mijloace de a ne ameliora securitatea și instrumente pentru a răspunde la acest gen de situații de urgență", a declarat Ban Ki-moon.

Secretarul general al ONU este unul dintre cei mai înalți responsabili străini care se apropie de centrala nucleară grav avariată de seismul și tsunami din 11 martie. Ulterior, circa 85.000 de oameni au fost nevoiți să părăsească împrejurimile centralei, în ceea ce s-a considerat a fi cea mai mare catastrofă nucleară după cea de la Cernobîl, cu 25 de ani în urmă.

Ban Ki-moon, care a vizitat locurile dezastrului împreună cu soția sa și cu guvernatorul regiunii, Yuhei Sato, le-a adresat cu acest prilej încurajări celor peste 300 de sinistrați care continuă să trăiască, după cinci luni, într-unul din centrele pentru refugiați din zonă.

Înaltul responsabil al ONU are prevăzute tot luni convorbiri cu premierul nipon Naoto Kan și cu ministrul de Externe Takeaki Matsumoto. Astăzi, el urmează să se deplaseze în Coreea de Sud, țara sa natală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3741 secunde