Secretarul general al ONU cere încetarea focului în toate zonele de conflict

143
Secretarul general al ONU cere încetarea focului în toate zonele de conflict - secretarul-1585054309.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut, luni, încetarea imediată a focului în toate zonele de conflict din lume pentru a proteja comunitățile respective de pandemia Covid-19, transmite AFP.

"Furia cu care virusul se propagă arată că războiul este o nebunie", a subliniat Guterres, într-o scurtă intervenție de la sediul ONU.

El a subliniat că este esențială crearea unor coridoare umanitare și deschiderea de canale diplomatice.

"Virusul nu ține cont de naționalitate, etnie sau credință. El îi atacă pe toți, în continuu. În același timp, conflicte armate se dezlănțuie în lume. Categoriile cele mai vulnerabile - femeile, copiii, persoanele cu dizabilități, cele marginalizate și cele strămutate - plătesc prețul cel mai mare. Ele sunt și cele mai expuse riscului de a suferi pierderi devastatoare din cauza Covid-19", a atenționat Guterres.

Un prim caz confirmat de Covid-19 a fost semnalat în Siria, iar altele în R.D. Congo și Afganistan. Experți și diplomați au avertizat că noul coronavirus ar putea duce la un adevărat carnagiu în țările unde există conflicte armate și în statele cele mai sărace din lume.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5597 secunde