Secretarul general ONU cere țărilor să declare Stare de Urgenţă Climatică

478
Secretarul general ONU cere țărilor să declare Stare de Urgenţă Climatică - 1-1607849811.jpg

Articole recomandate

Liderii politici de pe întreg mapamondul ar trebui să declare „stare de urgenţă climatică” în ţările lor, pentru a evita ca încălzirea globală să ajungă la un nivel catastrofal, a declarat sâmbătă secretarul general al ONU, Antonio Guterres. Peste 70 de lideri politici din întreaga lume urmează să se adreseze în cadrul unui summit de o zi dedicat climei, care are drept obiectiv pregătirea terenului pentru reduceri mai drastice ale emisiilor de gaze cu efect de seră, transmite Reuters, potrivit Agerpres.


Președintele-ales al Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat sâmbătă că SUA se vor întoarce în Acordul de la Paris, din care au fost scoase de Donald Trump după ce a venit la Casa Albă.


„Vom reveni în Acordul de la Paris în prima zi mandatului administrației Biden-Harris și vom conduce lumea în lupta împotriva schimbărilor climatice”, a scris Joe Biden sâmbătă pe Twitter.


Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a salutat, în limba engleză, preconizata întoarcere a Statelor Unite, odată cu venirea la putere a lui Joe Biden, în Acordul pentru climă de la Paris, încheiat în urmă cu cinci ani şi pentru care „trebuie acţionat imediat”, relatează AFP, preluată de Agerpres.


„Welcome back, welcome home!” (Bine aţi revenit acasă! - n.r.), le-a transmis preşedintele francez „prietenilor americani”, în intervenţia sa de la summitul privind clima, organizat virtual de ONU, Franţa şi Marea Britanie.


„Am continuat să avansăm, să lucrăm, în ciuda alegerii făcute de SUA”, a spus el cu referire la retragerea Washingtonului decisă de Donald Trump. „Şi am rezistat”, a adăugat Macron.


Preşedintele francez a subliniat totuşi că mai rămân dificultăţi de depăşit pentru a răspunde obiectivelor acestui acord încheiat în urmă cu fix cinci ani. „Nu mai avem mult timp şi ştim că acţiunea trebuie să fie imediată”, a subliniat el. Macron a insistat în special asupra necesităţii de a trasa o traiectorie şi de a oferi mijloace credibile pentru a atinge neutralitatea în materie de emisii de carbon până în 2050.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6905 secunde