Securitatea Regatului Unit compromisă de un Brexit fără acord

153
Securitatea Regatului Unit compromisă de un Brexit fără acord - securitatea-1565301376.jpg

Articole recomandate

Siguranța și securitatea Regatului Unit vor avea de suferit în cazul unui Brexit fără acord și niciun fel de planificare sau pregătiri nu poate elimina acest risc, a avertizat șeful Departamentului antiterorist din cadrul Scotland Yard, Neil Basu, citat de The Guardian și politico.eu. Neil Basu a spus că în cazul unui Brexit fără acord se vor pierde mijloace importante de combatere a infracționalității.


"Putem limita efectele negative, dar ele ar fi sisteme mai lente. Acele sisteme și instrumente au fost dezvoltate în Uniunea Europeană pentru motive foarte bune. Ele au fost foarte bune. Noi tocmai am subscris la schimbul de date biometrice. Într-un scenariu de Brexit fără acord, am pierde toate acestea. Ar trebui să renegociem", a subliniat oficialul britanic într-un interviu în care a atras, de asemenea, atenția că sporirea personalului poliției și al serviciilor de securitate nu mai este suficientă pentru combaterea terorismului. Principalele trei avantaje care s-ar pierde printr-un Brexit fără acord sunt accesul rapid la informații prin baza de date a Sistemului de Informații Schengen II, datele privind numele pasagerilor și capacitatea de a folosi mandatul de arestare european.


Un Brexit fără acord ar însemna ca Regatul Unit să revină la Convenția europeană privind extrădarea, semnată în 1957, conform căreia extrădarea unui suspect ar putea dura chiar câțiva ani, comparativ cu șase săptămâni, cât durează prin folosirea mandatului de arestare european.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5502 secunde