Şefa diplomaţiei franceze se declară în favoarea unui proces împotriva preşedintelui sirian Assad

103
Şefa diplomaţiei franceze se declară în favoarea unui proces împotriva preşedintelui sirian Assad - 1-1684827662.jpg
Şefa diplomaţiei franceze s-a declarat, marţi, 23 mai, în favoarea unui proces împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad, amintind de „sutele de mii de morţi” şi de „utilizarea de arme chimice” imputate regimului lui Assad în timpul războiului civil declanşat în Siria în 2011, informează agenţia AFP.

Întrebată de un jurnalist al France 2 dacă vrea ca Assad să fie judecat, Catherine Colonna a declarat: „Răspunsul este da. Lupta împotriva crimelor, împotriva impunităţii, face parte din diplomaţie franceză”. „De fiecare dată când m-am pronunţat asupra problemei siriene, între priorităţile noastre este această luptă împotriva impunităţii”, a insistat ea.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a revenit, zilele trecute, pe scena politică regională, participând, vineri, la un summit al Ligii Arabe, după ce fusese exclus din această organizaţie timp de peste un deceniu.

Cu toate acestea, Franţa nu intenţionează să-şi schimbe politica faţă de Bashar al-Assad.

„Trebuie să ne amintim cine este Bashar al-Assad. El este un conducător care a fost de peste zece ani inamicul poporului său”, a declarat Catherine Colonna. „Trebuie să ne amintim că au fost sute de mii de morţi, utilizarea de arme chimice”, a continuat ea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5932 secunde