Şefa diplomaţiei germane a participat la comemorarea lui Mahatma Gandhi

95
Şefa diplomaţiei germane a participat la comemorarea lui Mahatma Gandhi - ministrugermania-1670254961.jpg

Articole de la același autor

Ministrul german al afacerilor externe Annalena Baerbock şi-a început vizita de lucru de două zile în India prin comemorarea lui Mahatma Gandhi, personalitate marcantă a luptei Indiei pentru independenţă faţă de Imperiul Britanic, informa luni dpa.

La scurt timp după ce a sosit în capitala New Delhi, şefa diplomaţiei germane şi delegaţia ei s-au deplasat la muzeul Gandhi Smriti. Este un obicei să fie împrăştiate petale de trandafir pe locul memorialului, unde în 1948 Gandhi a fost asasinat. După aceasta, Baerbock avea programată o întrevedere cu omologul său indian Subrahmanyam Jaishankar.

În timpul primei sale vizite oficiale în India, ministrul de externe al Germaniei va plasa îngrijorările legate de mediu şi de ordinea internaţională bazată pe reguli în centrul discuţiilor sale cu lideri politici indieni.


Pe lângă îngrijorările Germaniei cu privire la invazia rusă asupra Ucrainei şi la o Chină tot mai agresivă, Annalena Baerbock, politiciană ecologistă, intenţionează să abordeze cele mai urgente obiective ale vremurilor noastre: combaterea crizei climatice şi menţinerea ordinii noastre internaţionale bazate pe reguli.

Înainte de plecarea spre India, Baerbock a anunţat că va semna un acord de mobilitate cu New Delhi, care să facă mai uşor pentru cetăţeni să studieze, să cerceteze şi să lucreze în cealaltă ţară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.586 secunde