Şefa guvernului eston îndeamnă statele membre NATO să-şi majoreze bugetul apărării

156
Şefa guvernului eston îndeamnă statele membre NATO să-şi majoreze bugetul apărării - 1-1695796878.jpg
Şefa guvernului eston, Kaja Kallas, a încurajat alte state membre ale NATO să-şi majoreze semnificativ bugetul apărării, după exemplul republicilor baltice, informează agenţia DPA.

Premierul Estoniei a precizat că ţara sa va creşte anul viitor cheltuielile de apărare la 3,2% din PIB. „Promovez acest lucru la nivelul NATO”, a subliniat Kallas, în marja Conferinţei anuale baltice pe probleme de apărare desfăşurată la Tallinn, pe a cărei agendă se află între altele situaţia securităţii regionale după atacul Rusiei din Ucraina.

„În 1988, toţi aliaţii NATO cheltuiau mai mult de 1% din PIB pentru apărare. De ce? Pentru că apreciau că există un pericol serios. Dar acum pericolul este mai mare decât în timpul războiului rece, pentru că războiul a revenit în Europa”, a spus ea.

La conferinţa de securitate din capitala Estoniei participă şi ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, care va face o expunere privind viitorul politicii de securitate a ţării sale. La conferinţă iau parte, alături de oficiali ai statelor NATO, şi reprezentanţi ai Ucrainei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7992 secunde