Şeful agenției spațiale ruse anunţă arestarea a doi cetăţeni străini pe cosmodromul Baikonur

79
Şeful agenției spațiale ruse anunţă arestarea a doi cetăţeni străini pe cosmodromul Baikonur - agentiespatiala-1652003982.jpg

Articole de la același autor

Şeful agenţiei spaţiale ruse, Roscosmos, Dmitri Rogozin, a anunţat sâmbătă seara că doi cetăţeni străini, un britanic şi o belarusă, au fost arestaţi pe cosmodromul rus Baikonur, din Kazahstan, transmite AFP.

„La 18:10, ora Moscovei, o informaţie a fost primită de la Centrul spaţial (din Baikonur) privind reţinerea cetăţeanului britanic Rich Benjamin şi a cetăţenei belaruse Ţeliupa Alina”, a scris Rogozin pe canalul său de Telegram, conform Agerpres.

Aceste arestări au avut loc în zona rampei de lansare 112, a adăugat el. „Ambii se află la Departamentul de afaceri interne din oraşul Baikonur. Anchete sunt în curs de desfăşurare. Legături sunt pe cale să fie stabilite”, cu privire la faptul dacă aceste persoane „sunt implicate în organizarea de acţiuni ilegale”, a mai scris oficialul rus.

Rogozin nu a făcut alte precizări cu privire la identitatea celor doi sau la natura faptelor care le sunt reproşate, dar a postat fotografii cu viza deţinută de Rich şi cu paşaportul Alinei Ţeliupa.

Potrivit Reuters, Benjamin Rich este un blogger britanic care are un canal pe YouTube despre călătorii, cu 3,3 milioane de urmăritori.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5121 secunde