Șeful armatei SUA: "În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul"

119
Șeful armatei SUA:

Articole de la același autor

China își construiește în mod clar capacitatea de a ataca Taiwanul la un moment dat, dar decizia atacului va fi una politică, afirmă șeful statului major al armatei SUA, generalul Mark Milley. El a spus într-un interviu pentru BBC că un atac al Chinei asupra Taiwanului nu este iminent, dar Statele Unite privesc foarte atent situația.


Întrebat de BBC dacă crede că China va ataca Taiwanul, gen. Mark Milley a răspuns: „Poate, dacă, probabil - acestea sunt cuvintele-cheie aici. În termeni de capacitate, eu cred că în mod clar China își construiește această capacitate (de a ataca Taiwanul - n.r.). Președintele Xi Jinping a declarat public acest lucru, l-a menționat în discursuri, că a cerut armatei chineze să dezvolte capacitatea de a ataca Taiwanul la un moment dat. Dacă o va face sau nu este o decizie politică, o decizie tactică, bazată pe modul în care vede China raportul riscuri - beneficii la momentul respectiv”.
Șeful armatei americane a ținut să precizeze că în acest moment nu există riscul unui astfel de atac.

„Nu există indicii sau avertismente privind ceva iminent la momentul actual. Dar privim foarte, foarte atent”, a mai adăugat el.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3575 secunde