Șeful guvernului regional catalan cere încetarea imediată a violențelor

163
Șeful guvernului regional catalan cere încetarea imediată a violențelor - seful-1571343167.jpg

Articole recomandate

Președintele separatist al regiunii spaniole Catalonia, Quim Torra, a cerut, ieri, încetarea imediată a violențelor la Barcelona, unde sute de manifestanți au incendiat mașini și înfruntat polițiștii mai multe ore, transmite AFP. 


"Nu putem permite incidentele pe care le vedem pe stradă. Asta trebuie să înceteze imediat", a declarat Quim Torra la postul regional de televiziune, la câteva ore după ce premierul spaniol Pedro Sanchez i-a cerut public să condamne clar violențele din această regiune. 


"Șeful guvernului regional catalan, Quim Torra, și membrii guvernului său au datoria politică și morală de a condamna clar și fără scuze recursul la violență în Catalonia", a declarat Pedro Sanchez într-o scurtă conferință de presă, în timp ce ciocniri violente între manifestanți și poliție aveau loc la Barcelona, în a treia seară consecutivă. 


Apărute din frustrarea unei părți a mișcării separatiste, la doi ani după eșecul tentativei de secesiune, aceste încăierări de stradă au marcat un punct de cotitură pentru mișcarea separatistă care se declara non-violentă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3688 secunde