Șeful spionajului britanic avertizează împotriva unei Rusii agresive

260
Șeful spionajului britanic avertizează împotriva  unei Rusii agresive - seful-1478005461.jpg

Articole recomandate

Șeful serviciului de informații britanic MI5, Andrew Parker, a avertizat împotriva metodelor "din ce în ce mai agresive" ale Rusiei și a recurgerii de către aceasta la tehnologii cibernetice pentru a se opune Occidentului, potrivit AFP.

"Moscova se sprijină pe toată gama sa de organe de stat și pe toată puterea sa pentru a-și promova politica externă din ce în ce mai agresivă și aceasta cuprinde propaganda, spionajul, subversiunea și atacurile cibernetice. Rusia acționează în toată Europa și în Regatul Unit. Sarcina MI5 este de a-i bara calea", a explicat Parker, pentru The Guardian, citat de Agerpres.

Aceste declarații survin la zece zile după ce o escadră navală rusă compusă din opt nave, în drum spre coastele siriene, a fost supravegheată în Marea Nordului de o fregată britanică. Conflictul în Siria, soldat cu peste 300.000 de morți din 2011 până în prezent, adâncește tensiunile între Rusia, principalul aliat al regimului de la Damasc, și Occident.

În urma episodului intervenit în Marea Nordului, ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a estimat că deplasarea escadrei ruse avea "clar obiectivul de a testa" capacitățile britanice și pe cele ale restului NATO. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6022 secunde