Seismolog: Trebuie să fim pregătiți în permanență pentru un cutremur mare

949
Seismolog: Trebuie să fim pregătiți în permanență pentru un cutremur mare - cutremurinromania1-1609316443.jpg

Articole recomandate

Cutremurul cel mare de care se tem românii de ani de zile nu este o chestiune de „dacă”, ci e o chestiune de „când”, spune cercetătorul Mircea Radulian, de la Institutul Național pentru Fizica Pământului. „Eu sper să fie nu prea devreme, întrucât activitatea (seismică - n.r.) deocamdată nu dă semne că ar fi aproape producerea unui cutremur mare , însă trebuie să fim pregătiți în permanență pentru un astfel de eveniment”, a declarat la Digi24, Mircea Radulian.


„Anul acesta a fost un an destul de moderat, putem spune chiar slab ca activitate seismică în România. Nu a fost o activitate deosebită. A fost un cutremur de magnitudine peste 5 în ianuarie, dar în rest a fost o activitate destul de scăzută pentru zona Vrancea, ceea ce a fost foarte bine, în sensul că nu am avut probleme”, spune seismologul.


„Însă, pe de altă parte, se știe că zona Vrancea este o zonă activă și, la un anumit interval de timp, e foarte posibil să vină și la noi cutremure mari, din păcate. Putem să ne așteptăm, dar e foarte greu de spus exact când se va produce acest cutremur și sperăm să nu fie prea devreme. Însă nu putem neglija acest lucru și cel mai bun lucru ar fi să fim pregătiți ca și cum s-ar putea produce oricând. Asta ar fi ideal, din punct de vedere al măsurilor pe care putem să le luăm, pentru a evita dezastre de genul cutremurelor”, a subliniat Mircea Radulian.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0995 secunde