Semnal de alarmă vizavi de închiderea şcolilor! Pierderi ireversibile

208
Semnal de alarmă vizavi de închiderea şcolilor! Pierderi ireversibile - file20200317276431vqh25k-1643100247.jpg
Pandemia de Coronavirus lasă urme adânci în urma sa. Şi nu vorbim numai despre situaţia sanitară, ci şi despre cea educaţională.

Închiderea şcolilor din cauza pandemiei de coronavirus a provocat pierderi de o amploare aproape ireversibilă în materie de educaţie, în rândul copiilor din întreaga lume, atrage atenția UNICEF.

Potrivit sursei citate, peste 616 milioane de elevi rămân afectaţi de închiderea totală sau parţială a şcolilor.

Unicef afirmă că "pierderile de învăţare din cauza închiderii şcolilor au lăsat până la 70% dintre copiii de 10 ani incapabili să citească sau să înţeleagă un text simplu, faţă de 53% înainte de pandemie" în ţările din întreaga lume cu venituri mici şi medii.

Astfel, în Etiopia, copiii au învăţat doar între "30 şi 40% din matematica pe care ar fi învăţat-o dacă anul şcolar ar fi fost normal" în şcoala primară, estimează agenţia ONU.

Ţările bogate sunt departe de a fi cruţate. În Statele Unite, de exemplu, pierderi de învăţare au fost constatate în mai multe state, fie în Texas, California sau Maryland, explică Unicef.

Privaţi de singura sursă de hrană

De asemenea, pe lângă ratele crescute de anxietate şi depresie la copii şi tineri legate de pandemie, "peste 370 de milioane de copii din întreaga lume au fost privaţi de mesele şcolare în timpul închiderii şcolilor", în timp ce ele sunt "pentru unii copii singura sursă sigură de hrană şi nutriţie zilnică", mai arată sursa citată.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4542 secunde