Serbia, foarte aproape de o recunoaștere a Kosovo

262
Serbia, foarte aproape de o recunoaștere a Kosovo - serbia-1551825347.jpg

Articole recomandate

Președintele sârb Aleksandar Vucic a sugerat, luni, că Serbia ar putea fi de acord să recunoască Kosovo, cu condiția obținerii de compensații în cadrul unei înțelegeri mai largi, într-un interviu acordat agenției italiene ANSA, citat de AFP. 


"Trebuie să găsim mai întâi compromisul, nu putem recunoaște Kosovo fără a obține ceva din partea cealaltă", a declarat șeful statului sârb. "Cu ajutorul prietenilor noștri europeni și cu sprijinul Rusiei, al Statelor Unite, al Chinei și al altor țări, sunt sigur că putem ajunge la o soluție", a adăugat Vucic. 


Provincia Kosovo și-a proclamat unilateral independența față de Serbia în 2008, la zece ani după războiul dintre forțele sârbe și cele albaneze, care luptau pentru independență (1998-1999), confruntare care a făcut peste 13.000 de victime. 


Autoritățile de la Belgrad refuză să recunoască independența fostei sale provincii. Ambele părți sunt supuse unor presiuni internaționale intense pentru a ajunge la un acord prin care să își normalizeze relațiile, o miză de care depind șansele celor două părți de a avansa pe calea înspre o viitoare aderare la UE.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7517 secunde