Președintele Aleksandar Vucic:

"Serbia trebuie să accepte pierderea controlului asupra provinciei Kosovo"

231
Serbia trebuie să accepte că a pierdut controlul asupra provinciei Kosovo și să caute un compromis pentru a normaliza relațiile cu Priștina, a declarat, luni, președintele Aleksandar Vucic în parlamentul de la Belgrad, transmite Reuters. 
"Trebuie să recunoaștem că am fost înfrânți... Am pierdut teritoriul", a afirmat tranșant Vucic într-o dezbatere parlamentară specială, dedicată Kosovo. "Am optat să nu continui minciuna și amăgirea. Am spus tuturor: nu există o autoritate sârbă vizibilă în Kosovo, cu excepția spitalelor și a școlilor", a adăugat șeful statului sârb. 


"Avem două variante: să normalizăm relațiile convenind un acord sau să menținem un conflict înghețat", a spus Vucic deputaților, majoritatea membri ai coaliției de guvernământ. 


Vucic încearcă o strategie de echilibru, în care urmărește menținerea atât a aspirațiilor europene ale Serbiei, cât și a legăturile strânse cu Rusia și China, care nu au recunoscut independența autoproclamată în 2008 a provinciei Kosovo, majoritar albaneză. Cinci state membre ale UE nu au recunoscut de asemenea independența provinciei sârbe. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4757 secunde