Serge Sarkisian, reales președinte al Armeniei

146
Serge Sarkisian, reales președinte al Armeniei - sarkisian-1361277343.jpg

Articole recomandate

Președintele armean în exercițiu, Serge Sarkisian, a fost reales la alegerile prezidențiale cu 58,64% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale complete anunțate în noaptea de luni spre marți. 


Comisia Electorală Centrală a declarat, citată de AFP, că rezultatele obținute în toate secțiile de votare, după alegerile de luni, arată că fostul ministru al afacerilor externe Raffi Hovannisian se plasează al doilea, cu 36,75% din voturi.

Acesta a refuzat să recunoască rezultatele preliminare și afirmă că el este adevăratul învingător al alegerilor. El i-a cerut lui Sarkisian să-și recunoască înfrângerea, evocând numeroase nereguli electorale.

Dar Eduard Șarmazanov, purtător de cuvânt al Partidului Republican al lui Serge Sarkisian, a replicat că acest scrutin reprezintă "cele mai bune alegeri din istoria Armeniei independente. El arată că procesele democratice sunt ireversibile".

Poliția a dezmințit, de asemenea, acuzațiile candidatului învins drept "ficțiune". Rata de participare la vot a fost de 60%.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Ei sunt noii parlamentari de Constanța
Pagina a fost generata in 0.427 secunde