Serialul "We Own This City", prezentat în premieră la Festivalul Series Mania din Lille

138
Serialul

Articole de la același autor

După 20 de ani de la serialul devenit cult, "The Wire", duo-ul de creatori George Pelecanos şi David Simon au prezentat în premieră la Festivalul Séries Mania, noul lor serial, "We Own This City", care se petrece în acelaşi oraş Baltimore şi care este inspirat dintr-o poveste reală, relatează AFP.


"We Own This City", care se bazează pe cartea cu acelaşi nume a jurnalistului american de investigaţie, Justin Fenton, a fost produs de HBO şi a fost prezentat sâmbătă la festivalul Séries Mania desfăşurat în perioada 18 - 25 martie la Lille.

Contrar serialului "The Wire", un succes uriaş de audienţă şi de critică care a cuprins cinci sezoane - între 2002 şi 2008 -, "We Own This City" are doar şase episoade cu durata de o oră.


Potrivit Agerpres serialul prezintă o uriaşă afacere de corupţie din cadrul poliţiei din Baltimore, scoasă la iveală după revoltele provocate de moartea, în 2015, a tânărului afro-american Freddie Gray în timpul arestării sale.

"A fost David Simon cel care m-a contact în timpul procesului. El mi-a spus: 'trebuie să scrii o carte după care vom face un serial' ", a declarat Justin Fenton, într-un interviu acordat AFP. Amândoi au lucrat la acelaşi ziar, Baltimore Sun, în epoci diferite.

"În ce priveşte unele aspecte, lucrurile au fost dramatizate, însă unele scene au fost filmate în conformitate cu realitatea. A fost incredibil", a spus el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.561 secunde