Serie de alerte false cu bombă la școlile din Sofia

179
Serie de alerte false cu bombă  la școlile din Sofia - sofia-1353594560.jpg

Articole recomandate

Mai multe alerte false cu bombă au dus la închiderea temporară a mai multor școli din Sofia, săptămâna aceasta. Ultima alertă falsă s-a înregistrat joi, la ora 11.00, când a fost închisă pentru 24 de ore școala numărul 1, după ce o persoană necunoscută a sunat la numărul de urgență 112 spunând că în clădirea școlii ar fi instalat un dispozitiv exploziv. Luni, nouă școli din capitala bulgară au fost închise din cauza unor asemenea alerte. 


Poliția a anunțat că a reținut cinci adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 15 ani, care sunt responsabili pentru o parte din alertele false. Polițiștii au constatat că fiecare dintre tineri a formulat o alertă numai pentru școala la care învață. Unii din autorii alertelor susțin că au fost plătiți cu sume mici de colegii de clasă ca să sune la numărul de urgență, în timp ce alții recunosc că inițiativa le aparține.

Familiile tinerilor riscă amenzi cuprinse între 5 și 10 mii de euro, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. Oficialul a precizat că au fost identificați și alți șapte tineri care au legătură cu alertele. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Actual : Alertă de uragan în Pacific
Vineri, 02 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Alertă cu bombă chimică la CNN!
Pagina a fost generata in 0.3823 secunde