Serviciile de informații din Cehia au anihilat o rețea de spionaj rusă

163
Serviciile de informații din Cehia au anihilat o rețea de spionaj rusă - serviciile-1571772766.jpg

Articole recomandate

Poliția și serviciile de informații din Cehia au anunțat, luni, anihilarea unei rețele de spionaj ruse, care acționa de la Ambasada Rusiei la Praga, transmite AFP. 


Șeful serviciului de informații BIS, Michal Koudelka, citat de agenția de presă CTK, a declarat parlamentului că rețeaua - implementată pentru a ataca ținte din Cehia cu ajutorul unor servere - a fost descoperită anul trecut și a fost complet distrusă. El a susținut că gruparea anihilată făcea parte dintr-o rețea creată de Rusia în mai multe state europene și că suspiciunile se îndreaptă către serviciul rus FSB. 


Koudelka nu a precizat despre ce țări este vorba, însă a arătat că la originea structurii de spionaj se aflau "persoane legate de serviciile de informații ruse", iar finanțarea a fost asigurată "de Rusia și de ambasada Rusiei". 


Dezvăluirile șefului BIS fuseseră deja publicate de revista Respekt, care a scris că agenții ruși înființaseră companii cu rol de paravan în domeniul IT și că mai mulți suspecți au obținut fără mari dificultăți cetățenia cehă, posibil pe bază de corupție. Koudelka a mai afirmat că Beijingul încearcă să invite în China anumiți decidenți și oameni de știință cehi sau personal de securitate, pentru a-i atrage de partea sa și a culege informații de la ei. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5806 secunde