Severodonețk, una dintre ultimele zone controlate de Kiev în Lugansk, este sub asaltul continuu al rușilor

90
Severodonețk, una dintre ultimele zone controlate de Kiev în Lugansk, este sub asaltul continuu al rușilor - fondrazboi95-1653833089.jpg

Articole de la același autor

Războiul din Ucraina, ziua 95. Statul invadat de Rusia este într-o cursă împotriva timpului pentru a salva regiunea estică Donbas, artileria și raidurile aeriene ale armatei ruse fiind principala amenințare care ar putea influența cursul războiului. Rușii atacăîn continuu Severodonețk, una dintre ultimele zone controlate de ucraineni în Lugansk.

Președintele Volodimir Zelenski a spus că lupte importante se duc și în Lîsîceansk, Bahmut și Popasna, iar Mikolaiv a fost bombardat sâmbătă, ducând la moartea unui civil. Liderul de la Kiev a spus că se așteaptă ca Occidentul să vină cu ajutor militar săptămâna aceasta, pentru ca forțele ucrainene să poată lupta împotriva ofensivei ruse din Donbas.

Invazia Ucrainei de către Rusia, care a avut scopul de a controla şi ocupa întreaga ţară, s-a transformat într-o ofensivă disperată şi sângeroasă, care urmăreşte capturarea unui singur oraş în est, concomitent cu apărarea cuceririlor limitate teritoriale în sud şi est, se arată în cea mai recentă analiză a situaţiei războiului din Ucraina de către Institutul pentru Studii ale Războiului (ISW).


„Când bătălia pentru Severodoneţk se va încheia, indiferent de tabăra câştigătoare, ofensiva rusă va atinge punctul său culminant la nivel operaţional şi strategic, ceea ce va permite Ucrainei să treacă la contraofensive la nivel operaţional, cu scopul de a împinge forţele ruse dincolo de graniţă”, informează ISW.


Severodoneţk a devenit un obiectiv important în această etapă a războiului, deoarece este ultimul centru urban important în regiunea Lugansk pe care ruşii încă nu îl controlează. Ocuparea sa ar permite Moscovei să declare că deţine controlul întregului Lugansk, dar nu va oferi Rusiei vreun beneficiu militar sau economic.


Capturarea Severodoneţk ar putea deschide ruşilor o cale terestră de comunicare care să le permită să vină în sprijinul operaţiunilor militare din vest, unde ruşii au eşuat în securizarea altor căi de comunicare mai importante dinspre Izium, în parte pentru că au concentrat atât de multe forţe în Severodoneţk.


Luptele pentru orașul Severodonețk din estul Ucrainei continuă, forțele rusești efectuând operațiuni de asalt, transmite Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene, potrivit Sky News.


„Folosind artileria, forțele Rusiei au desfășurat operațiuni de asalt în zona orașului Severodonețk”, a spus Statul Major într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.

Rusia și-a mărit asaltul asupra Severodonețk, care este una dintre ultimele părți ale regiunii Lugansk încă sub controlul ucrainenilor.


Rusia susține că deja a preluat controlul nodului feroviar din apropiere, Liman, încă adjunctul ministrului apărării de la Kiev, Hanna Malyar, spune că bătălia pentru Liman continuă.

Severodonețk este la aproape 64 de kilometri de Liman, pe malul estic al unui râu important.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.628 secunde