Sezonul de schi din Europa, perturbat de temperaturile excepţional de blânde

187
Sezonul de schi din Europa, perturbat de temperaturile excepţional de blânde - temperaturiski-1673360415.jpg

Articole de la același autor

Temperaturile extrem de blânde de la începutul anului în Europa au forţat staţiunile montane din Franţa, Italia, Elveţia şi Austria să îşi închidă o parte sau toate pârtiile de schi din lipsa zăpezii, transmite AFP.


În Austria, zeci de staţiuni de schi au tras cortina în timp ce altele au fost nevoite să îşi reducă activitatea. Pentru moment, situaţia rezervărilor rezistă cu bine în contextul crizei, potrivit preşedintelui asociaţiei hoteliere Walter Veit, care reprezintă în principal hotelurile din segmentul de top. Cu toate acestea, sursa citată atrage atenţia asupra unui posibil recul în luna ianuarie. Este de remarcat de asemenea o scădere a numărului schiorilor care vin la schi pentru o singură zi, descurajaţi de lipsa zăpezii.


În Franţa, potrivit asociaţiei Domaines skiables de France (DSF), organismul care reprezintă firmele care exploatează aproximativ 250 de staţiuni de schi, mai puţin de jumătate din pârtii erau deschise săptămâna trecută. Condiţiile meteo au impus anularea anumitor competiţii, precum cea de a patra etapă a cursei auto E-Trophée Andros, care trebuia să se desfăşoare la Tignes (Savoia) în perioada 13-14 ianuarie. De asemenea, cea de-a 39-a ediţie a cursei de sănii trase de câini numite Retordica, ce urma să aibă loc în weekend, a fost anulată, în timp ce Cupa Mondială Telemark este posibil să fie amânată pentru februarie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3718 secunde