Shanghai a înregistrat zero cazuri noi de COVID-19 pentru prima dată din martie

167
Shanghai a înregistrat zero cazuri noi de COVID-19 pentru prima dată din martie - covid-1656155462.jpg

Articole recomandate

Shanghai-ul nu a anunţat sâmbătă niciun nou caz de COVID-19, o premieră de la începutul lunii martie şi de la apariţia epidemiei în oraş, informează AFP.

"Nu au existat cazuri confirmate de COVID-19 cu transmitere locală şi nicio nouă infecţie asimptomatică locală în Shanghai pe 24 iunie 2022", au anunţat autorităţile într-un comunicat.

China este ultima economie majoră care aplică în continuare o strategie "zero Covid" vizând eliminarea oricărei propagări a virusului printr-o testare masivă, impunerea de lockdown-uri şi de carantine îndelungate.

Capitala economică a Chinei s-a aflat în lockdown câteva luni după o creştere a numărului de cazuri alimentată de varianta extrem de contagioasă Omicron.

În pofida ridicării teoretice a lockdown-ului la începutul lunii iunie, cei 25 de milioane de locuitori ai metropolei au fost nevoiţi să aştepte revenirea la viaţa normală, din cauza unor noi restricţii impuse pe cartiere de fiecare dată când apăreau cazuri noi.

Milioane de rezidenţi au fost din nou plasaţi în lockdown în urmă cu două săptămâni, după o campanie de testare în masă, ordonată de guvern.

La Beijing, restricţiile impuse iniţial în mai au fost atenuate pe măsură ce numărul de infectări a scăzut, dar s-au înăsprit din nou după izbucnirea unui focar într-un bar, care în cele din urmă a fost izolat.

Responsabilii cu educaţia la nivel de oraş au anunţat sâmbătă că elevii din învăţământul primar şi secundar se pot întoarce de luni la cursuri.

Personalul şcolilor, elevii şi părinţii acestora trebuie să prezinte însă un test PCR negativ înainte de întoarcerea la ore şi sunt sfătuiţi să "limiteze ieşirile şi să evite adunările", a precizat administraţia pe reţelele de socializare.

Beijingul a înregistrat două noi cazuri locale de COVID-19 sâmbătă.

Între timp, autorităţile din Shenzhen, un important centru industrial din sudul ţării, au anunţat sâmbătă că pieţele angro, cinematografele şi sălile de sport dintr-un cartier central care se învecinează cu Hong Kong vor fi închise timp de trei zile, după ce în oraş au fost descoperite cazuri de COVID-19.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2006 secunde